Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ar fi o soluție excepțională ca premierul să preia comanda PNRR de la Ghinea, spune liberalul Mircea Hava: Nu suntem capabili să tragem o linie?

Inquam Photos / Mihaela Ionela Bobar

„Ar fi o soluție excepțională preluarea Programului Național de Reziliență și Redresare (PNRR) de către premierul Florin Cîțu de la ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea”, este de părere europarlamentarul PNL Mircea Hava, președintele PNL Alba. Invitat la Puterea Știrilor, liberalul a precizat, însă, că o astfel de modificare ar produce și efecte pe care liberalii le vor deconta.

„O să vedeți că dacă va fi ceva de decontat, noi vom deconta. Peste tot se povestește lucrul acesta”, spune Mircea Hava.

„Ar putea fi o soluție preluarea PNRR de către premierul Florin Cîțu de la ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Ar fi o soluție excepțională pentru că premierul sunt sigur că va duce lucrurile acolo unde trebuie. Florin Cîțu este omul cu care am discutat de foarte multe ori. Atenție, nu îl periez. Nu îl laud, n-am nicio problemă. Și-a făcut timp. Ne-am întâlnit cu președintele partidului, am discutat anumite chestiuni, însă, când am ajuns în cealaltă parte, cineva nu vrea. Pe mine această chestiune cu <<cineva nu vrea>> mă ucide tot timpul. Cum nu vrei? Trebuie să ai motive fantastice să nu vrei. <<Că ce zice nu știu cine>>. Tot timpul va zice cineva ceva, dar nu suntem capabili să tragem o linie și să spunem ce este bine pentru România și ce este rău?(…)

Ar putea fi o soluție aceasta (n.r – preluarea de către premier a PNRR), dar s-ar putea ca mai apoi lucrurile să nu fie ok și să plătești. Sunt sigur că ne vom mai întâlni și o să vedeți că dacă va fi ceva de decontat, noi vom deconta. Peste tot se povestește lucrul acesta. Nu pot să fiu de acord cu o grămadă de lucruri. Nu sunt de acord cu minciuna și ipocrizia. Cine minte și are această ipocrizie, rânjet de hienă, în el, nu poate să facă ceva bine pentru oameni. Nu ține(…) Nu poți face curățenie cu cel care niciodată nu a știut la ce folosește apa și săpunul. Niciodată nu voi putea face lucrul acesta”, a declarat europarlamentarul Mircea Hava, la Puterea Știrilor.

Amintim că PS News a scris luni despre faptul că în ședința PNL, ministrul Internelor, Lucian Bode, i-a cerut premierului Florin Cîțu să preia comanda PNRR de la Cristian Ghinea, după eșecul României în fața Comisiei Europene. Și liderul senatorilor liberali, Virgil Guran, unul dintre apropiații lui Ludovic Orban, a transmis în BEX că primarii sunt nemulțumiți de faptul că nu primesc proiecte de la Ministerul Dezvoltării.

DETALII AICI: Ședință la PNL: Lucian Bode îi cere lui Cîțu preluarea PNRR de la ministrul Cristian Ghinea. Cine vine interimar la TVR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *