Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ar trebui să știe limbi străine viitorul președinte al României? Ce spune un vicepreședinte PSD

Inquam Photos / George Calin

Invitat la „Puterea Știrilor”, vicepreședintele PSD, Victor Negrescu, a fost întrebat dacă este important ca în profilul viitorului președinte al României să se evidențieze cunoașterea limbilor străine.

„Eu cred că este foarte bine să cunoști limbi străine și este, de asemenea, foarte bine să știi ce să spui când te întâlnești cu parteneri din alte state, să ai ceva de spus. În ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă, așa cum a specificat și în CV-ul său, cunoaște limba franceză și înțelege limba engleză. Probabil că dacă ar fi fost o candidatură planificată s-ar fi axat pe creșterea aptitudinilor ei în a vorbi o limbă străină”, spune Victor Negrescu.

Referitor la răspunsul celor doi candidați din turul 2 al alegerilor prezidențiale, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, atunci când au fost întrebați dacă știu care este formula de calcul a ariei cercului, vicepreședintele PSD, Victor Negrescu, spune că e important ca pe viitor să avem cât mai mulți oameni care sunt cu adevărat pregătiți pentru aceste demnități.

„Viitorul președinte trebuie să fie apropiat de cetățeni să îi înțeleagă, să îi asculte, să îi reprezinte… E foarte bine dacă ai și alte competențe, aptitudini, inclusiv în ceea ce înseamnă cunoașterea matematicii. Doamna Viorica Dăncilă a încercat să ofere un răspuns, însă domnul Klaus Iohannis a râs, a ignorat persoana care a pus întrebarea, iar dacă nu a răspuns înseamnă că nu știa. Eu cred că dacă e să ne uităm pe profilul lui Klaus Iohannis de acum 5 ani, parcă nici dânsul nu era așa bun cunoscător al limbii engleze, a venit din funcția de primar direct în funcția de președinte și nu țin minte să fi fost puse sub semnul întrebării aceste competențe” a declarat Victor Negrescu la „Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *