Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ar vota social-democrații un premier propus de PNL? Ce spune vicepreședintele PSD, Victor Negrescu

PSnews.ro

Vicepreședintele PSD, Victor Negrescu, a declarat la „Puterea Știrilor” că social-democrații ar putea să susțină un premier propus de PNL, ”dacă aceștia identifică un om de calibrul lui Remus Pricopie”.

„Evident că PSD ar fi susținut o altă variantă în afară de Ludovic Orban. Depinde ce variantă au, care e proiectul, programul, cum asigură organizarea și stabilitatea alegerilor într-o manieră democratică și transparentă”, a precizat Negrescu.

„PSD ar putea să susțină un premier PNL dacă aceștia identifică un om de calibrul lui Remus Pricopie, propunerea noastră de premier (…) Evident că PSD ar fi susținut o altă variantă în afară de Ludovic Orban. Depinde ce variantă au, care era proiectul, programul, cum asigură organizarea și stabilitatea alegerilor într-o manieră democratică și transparentă. De fapt, despre asta este vorba. Această moțiune nu a fost despre noi. A fost despre cum respectăm principiile democratice.

Nu poți schimba legile în timpul jocului. Nu era vorba despre un tur sau două tururi. Doamna Raluca Turcan a introdus acest sistem cu un tur, nu noi l-am introdus. Noi suntem de acord și cu două tururi, dar nu poți să schimbi regulile în timpul jocului”, a declarat Victor Negrescu, la Puterea Știrilor.

PSD va sesiza CCR

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe premierul demis, Ludovic Orban, să formeze un nou guvern, după consultările avute la Cotroceni cu partidele politice. Propunerea PSD-PRO România în persoana lui Remus Pricopie a fost refuzată de Klaus Iohannis, motiv pentru care social-democrații au anunțat că vor sesiza Curtea Constituțională.

Mâine (vineri-n.r) o să mă văd cu juriștii de la partid și îmi confer acest drept, în calitate de președinte al Camerei Deputaților voi face o sesizare să vedem cât de legală este și dacă nu a fost declanșat un conflict juridic constituțional. Este în funcție ca și interimar. Premierul desemnat nu este susținut de nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu.

Amintim că la 15 octombrie 2019, preşedintele Klaus Iohannis îl desemna pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru. La 4 noiembrie 2019, guvernul propus de Ludovic Orban a fost învestit de plenul reunit al Parlamentului, iar la 5 februarie, Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *