Arabia Saudită vrea să atragă mai mulţi turişti prin investiţii private de 80 de miliarde de dolari

Sursa foto: pixabay

Arabia Saudită vrea să atragă investiţii private în valoare de până la 80 de miliarde de dolari în industria turistică, într-un moment în care regatul vrea să împartă povara financiară a planurilor sale de a deveni una dintre cele mai vizitate destinaţii ale lumii, transmite Bloomberg.

„Vreau ca sectorul privat să asigure majoritatea investiţiilor”, a declarat ministrul saudit al Turismului, Ahmed Al Khateeb, adăugând că obiectivul este strângerea a 60 până la 80 de miliarde de dolari până în 2030.

„Acesta este un obiectiv foarte ambiţios”, a adăugat Ahmed Al Khateeb.

Guvernul de la Riad intenţionează să cheltuie aproximativ 800 de miliarde de dolari în turism în următorul deceniu, pe măsură ce pregăteşte Arabia Saudită pentru un viitor fără petrol, care include transformarea ţării într-un hub important pentru o gamă largă de activităţi de la mineritul de metale la găzduirea de evenimente sportive. Obiectivul este ca în 2030 Arabia Saudită să înregistreze 150 de milioane de turişti, dintre care aproximativ 70 de milioane ar urma să vină de peste hotare.

Dacă până acum statul şi fondul suveran de investiţii au fost principalii investitori în dezvoltarea sectorului turistic, atragerea de investiţii străine directe, în special din partea sectorului privat, va fi crucială pentru atingerea obiectivelor prevăzute în strategia Vision 2030, pe măsură ce mega-proiectele prevăzute în această strategie sunt accelerate şi nevoile de cheltuieli cresc, subliniază James Reeve, economist şef la Jadwa Investment Co.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL