Skip to content
Arad Știri locale

Arad: 215 verificări și 178 de sancţiuni contravenţionale, în urma acțiunilor pentru verificarea măsurilor din starea de alertă

Facebook/politia romana

Sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 193 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări, precum și 22 mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 178 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 53.000 de lei, dintre care 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.750 de lei, de polițiștii locali.

O sancțiune contravențională a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de siguranță, informează aradon.ro.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus” – transmit autorităţile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *