Skip to content
Arad Știri locale

Arad: 25 de cetăţeni străini, ascunşi într-un automarfar, au încercat să iasă ilegal din România

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II din judeţul Arad au descoperit ascunşi în interiorul unui automarfar douăzeci şi cinci de cetăţeni străini, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 50 de ani, la volanul  unui ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, scrie news.ro.

Conform documentelor de însoţire, şoferul transporta role de aluminiu, cu destinaţia Germania.

Poliţiştii de frontieră au verificat mijlocul de transport, iar în interiorul remorcii au fost descoperite ascunse douăzeci şi cinci de persoane.

”Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, sirieni şi iranieni, grupul fiind format din doisprezece bărbaţi, cinci femei şi opt minori. În cadrul cercetărilor, lucrătorii noştri au stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, iar minorii între 1 şi 17 ani, cei în cauză intenţionând să ajungă în Germania”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *