Skip to content
Arad Știri locale

Arad: 2,5 tone de tutun, confiscate aproape de Nădlac

dgaf

Un transport clandestin de tutun a fost  confiscat de inspectorii antifraudă în data de 2 septembrie, în apropiere de Nădlac.

Aproximativ 2,5 tone de tutun brut ce ar fi trebuit să ajungă în Polonia au fost confiscate în apropiere de vama Nădlac. Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în urma activității de monitorizare la Punctul de Trecere a Frontierei de la Calafat, au descoperit un mijloc de transport de tip autoutilitară, înmatriculat în Republica Bulgaria, care a declarat că transporta tutun brut în cantitate de 2.480 kg, cu destinația Polonia, urmând a ieși din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borș.

Inspectorii antifraudă au monitorizat transportul pe tot traseul parcurs. În urma verificărilor specifice întreprinse de DGAF, autoritățile poloneze au transmis că firma declarată și înscrisă în documentele de transport drept beneficiarul final nu are în derulare o astfel de tranzacție cu tutun din Bulgaria, fapt ce i-a determinat pe inspectorii antifraudă să confiște tutunul transportant și să indisponibilizeze autoutilitara, în apropierea PTF Nădlac.

Prejudiciul estimat ce ar fi fost adus bugetului de stat prin neplata taxelor și impozitelor, inclusiv accize, este în cuantum de două milioane de leI”, au explicat reprezentanții Fiscului, citati de aradon.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *