Skip to content
Arad Știri locale

Arad: 28 de migranţi, prinşi de poliţişti la graniţa cu Ungaria

Poliţia de frontieră Arad a anunţat că în ultimele 24 de ore, au fost depistaţi 28 de migranţi din Afganistan, Pakistan şi Somalia care au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi în camioane sau mergând pe jos pe câmp.

Într-un camion condus de un român, verificat în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, au fost găsiţi şase migranţi. Aceştia erau ascunşi printre ambalaje pentru sucuri transportate în Olanda, potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad. Migranţii sunt din Afganistan, au vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani şi sunt solicitanţi de azil.

În acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au verificat două camioane conduse de un bulgar şi un ucrainean, care transportau grupaje metalice, boilere şi pahare din sticlă pentru firme din Germania şi Franţa. Printre mărfuri, se aflau 14 persoane din Afganistan, Pakistan şi Somalia, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 ani.

Marţi dimineaţă, în zona oraşului Nădlac, un echipaj a observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, opt persoane care se deplasau pe jos.

Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt şase cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani şi doi cetăţeni din Pakistan în vârstă de 21, respectiv 24 de ani„, se arată în comunicat al poliţiei de frontieră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *