Skip to content
Arad Știri locale

Arad: 59 de elevi și 25 de angajați ai școlilor, infectați cu noul coronavirus

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Conform datelor publicate de Ministerul Educației, 59 de elevi și 25 de angajați ai școlilor din județul Arad au fost infectați cu SARS-CoV2 de la începerea școlii până în prezent.

59 de preșcolari și elevi ai unităților de învățământ de pe raza județului Arad au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, conform Ministerului Educației. Acestora li se adaugă 25 de angajați ai grădinițelor, creșelor și școlilor, care au fost, la rândul lor, confirmați ca fiind pozitivi la SARS-CoV2. Ca urmare a acestor cazuri apărute fie la elevi, fie la cadre didactice, 17 clase sau grupe au activitatea față în față suspendată.

" "
" "

Datele publicate de Ministerul Educației sunt valabile pentru data de 10 martie. Conform informațiilor puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Arad pe 25 februarie, atunci se înregistrau 34 de cazuri de Covid-19 la elevi și 19 la angajații școlilor. Așadar, în aproximativ două săptămâni, de pe 25 februarie până pe 10 martie, au fost înregistrate în județ 24 de cazuri de Covid-19 la elevi și 6 cazuri la angajații din învățământ, informează aradon.ro.

La nivel național, 2.038 de elevi și 1.852 de angajați ai școlilor și grădinițelor au fost infectați cu virusul. Cei mai puțini elevi infectați au fost înregistrați în județul Dolj – 8, iar cei mai puțini angajați ai unităților de învățământ infectați au fost raportați de județul Ialomița – 5. Județul cu cele mai puține clase cu activitatea afectată de cazurile de covid au fost înregistrate în județul Caraș-Severin – 5.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *