Skip to content
Arad Știri locale

Arad: Aglomerație la PTF Nădlac II, unde se așteaptă 40 de minute la ieșirea din țară

ziarulclujean.ro

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II este foarte intens, duminică, când la ora prânzului se aştepta timp de 40 de minute pentru controlul documentelor pe sensul de ieşire din ţară, însă de dimineaţă acest punct era cel mai aglomerat de la graniţa cu Ungaria, deşi controlul se face pe şase artere.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Matei Filip-Ionuţ, a declarat, pentru AGERPRES, că în punctul de control situat pe autostrada pan-europeană a fost suplimentat numărul arterelor de ieşire din ţară. În timp ce în mod obişnuit aici se folosesc trei benzi de ieşire, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să mai deschidă trei, însă chiar şi aşa se aşteaptă 40 de minute pentru control, faţă de 15 minute în zilele anterioare.

Conform autorităţilor, majoritatea celor care ies din ţară sunt turişti români care merg în excursii în ţări apropiate sau la ştrandurile din Ungaria.

La PTF Nădlac I (situat pe DN7), se aşteaptă doar 10 minute pentru control, însă nici punctele Vărşand şi Turnu nu sunt aglomerate, astfel că poliţiştii de frontieră arădeni recomandă folosirea acestora pentru tranzitarea graniţei cu Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *