Skip to content
Arad Știri locale

Arad: Aproape 20 de mii de teste rapide în școlile din județ

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

19.820 de teste rapide antigenice au fost distribuite în unitățile de învățământ din județul Arad, informează aradon.ro. Cele mai multe au mers către Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu, Liceul Național de Informatică, Colegiul Național „Vasile Goldiș” și Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” din municipiu – câte 600 spre fiecare. Alte 540 de teste rapide au ajuns la Liceul Teoretic „Adam M. Guttenbrunn” din Arad, în timp ce Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova a primit 500 de teste.

La Liceul Teoretic „Jozef G. Tajovsky” din Nădlac au fost distribuite 460 de teste rapide antigenice, la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica și la Liceul Tehnologic „Stefan Hell” Sântana câte 420, în timp ce la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, colegiile naționale „Elena-Ghiba Birta” și „Moise Nicoară”, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad și Liceul Teoretic Sebiș primesc câte 400 de teste.

" "
" "

Școala gimnazială cu cele mai multe teste rapide repartizate este Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, cu 400 de teste rapide distribuite. În mediul rural, cele mai multe teste rapide vor merge la Școala Gimnazială Vladimirescu (ce are în subordine 9 unități de învățământ) și Liceul Tehnologic Vinga (cu 4 unități în subordine) – câte 340.

La polul opus se află școlile din Peregu Mare, Pleșcuța și Zimandu Nou, respectiv grădinița creștin ortodoxă Efremia Arad, Grădinița PP „Căsuța Copilăriei” Arad, Școala Primară „Sfântul Ierarh Nicolae” Arad, Școala Specială „Rază de soare” Arad, Școala „Speranța” Macea și Clubul Copiilor Chișineu-Criș, care primesc câte 20 de teste fiecare.

Datele cu privire la numărul de teste distribuite școlilor este valabil pentru ziua de 25 februarie, atunci fiind transmisă cererea Jurnal Arădean/aradon.ro către Inspectoratul Școlar Județean Arad. În răspunsul transmis pe 3 martie de către IȘJ Arad se mai arată că până pe 25 februarie fuseseră înregistrate 34 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor, 13 în rândul cadrelor didactice și alte 6 în rândul personalului nedidactic din instituțiile de învățământ. Cu privire la numărul de teste folosite până la acea dată, IȘJ-ul a transmis că „Direcția de Sănătate Publică Arad gestionează testarea rapidă, Inspectoratul Școlar Județean doar a distribuit aceste teste”. Totodată, aceștia au precizat și că testele au fost distribuite „doar unităților de învățământ care au cabinete medicale sau care au încheiat un protocol de colaborare cu un cadru medical”, deoarece „Aplicarea testului rapid se poate face doar de către un cadru medical”.

Conform protocolului de testare rapidă a elevilor, transmis de Ministerul Sănătății, elevii pot fi testați doar cu acordul scris al părinților și doar în cazul în care aceștia prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *