Arad: Cisterna cu gaz lichefiat fisurată pe DN 7 va fi golită la sol

Sursa foto: X

Echipele de intervenţie şi comisarii de mediu din Arad au decis, luni dimineaţă, să golească la sol cisterna cu gaz lichefiat fisurată în urma unui accident petrecut duminică pe DN 7, urmând ca zona să fie depoluată de firma care deţine autocisterna.

„Împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu a fost luată decizia deversării substanţei pe sol. Menţionăm că solul va fi depoluat de către reprezentanţii societăţii comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna, imediat după finalizarea intervenţiei. Pe tot parcursul misiunii, pompierii militari arădeni vor continua intervenţia pentru dispersarea vaporilor şi asigurarea măsurilor specifice”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompierii arădeni intervin de mai bine de 12 ore pentru a preveni o exploziei în cazul cisternei cu gaz lichefiat care s-a fisurat după ce s-a răsturnat pe marginea DN 7, traficul rutier fiind, de asemenea, deviat pe un drum judeţean.

„Pe tot parcursul nopţii trecute, s-a intervenit pentru dispersarea vaporilor cu două autospeciale de stingere de capacitate mare. De asemenea, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, s-a acţionat pentru asigurarea măsurilor de protecţie şi menţinerea perimetrului de siguranţă, în vederea interzicerii accesului persoanelor neautorizate în zonă. Astfel, şi în aceste momente, la locul evenimentului se acţionează pentru îndepărtarea oricărui pericol şi menţinerea perimetrului de siguranţă. Pentru a asigura necesarul de apă, la misiune sunt angrenate trei autospeciale de stingere”, a transmis, luni dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Conform sursei citate, traficul rutier rămâne deviat pe DJ 682, măsură care a fost luată duminică seară.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: