Skip to content
Arad Știri locale

Arad: Criză de personal la DSP. Se caută voluntari care să scrie amenzi pentru necompletarea formularului digital

prezentare formular digital otopeni plf completare intrare in tara telefon ecran mobil covid coronavirus Inquam Photos/Octav Ganea

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad apelează la voluntari pentru a putea face faţă numărului mare de amenzi pe care trebuie să le emită pe numele celor care nu au completat la frontieră formularul digital. Până acum au fost date peste 1.700 de sancţiuni.

După ce în lunile trecute instituţia a mai apelat la voluntari pentru a putea face la timp anchetele epidemiologice sau pentru a introduce datele legate de pandemie în platforma naţională, acum caută ajutor pentru a putea da amenzi. „Suntem nevoiţi să apelăm la voluntari, doar că de această dată nu are legătură cu introducerea de pozitivi din valul cinci, ci este vorba de volumul de muncă ridicat pentru a emite amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România.

Am emis până acum 1.745 de amenzi doar pentru judeţul Arad, fiecare de 3.000 de lei, cu posibilitatea de a se plăti jumătate din suma minimă în termenul legal de 15 zile. Este o problemă serioasă, unii au încasat mai multe amenzi pentru că au avut drumuri repetate în Ungaria sau în diferite ţări şi nu au completat formularul obligatoriu când au revenit în ţară”, a declarat miercuri şeful DSP Arad, Horea Timiş, citat de Agerpres.

El a amintit că în vederea identificării contacţilor unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României sau maximum 24 de ore după intrare toate persoanele au obligaţia de a completa formularul digital.

DSP Arad primeşte de la Poliţia de Frontieră datele privind persoanele care intră în ţară, a explicat Horea Timiş. „Dacă cineva a trecut graniţa şi nu a completat formularul în 24 de ore, se emite amenda instant, la fel ca şi în cazul rovinietei. Dacă cineva a trecut zilnic graniţa şi nu a completat acel formular, zilnic se va emite amenda”, a mai spus şeful DSP Arad. Completarea documentului se face în format digital prin accesarea adresei web https://plf.gov.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *