Skip to content
Arad Știri locale

Arad: Două orașe și șase comune au fost introduse pe lista roșie

Inquam Photos / George Calin

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a aprobat astăzi lista localităților aflate în scenariile roșu și galben, în urma analizei epidemiologice la zi.

În mai bine de jumătate dintre unitățile administrativ teritoriale (UAT) de pe raza județului Arad incidența de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de trei cazuri la mia de locuitori. Conform raportării Direcției de Sănătate Publică Arad, de marți, 10 noiembrie, 41 de orașe și comune se află pe lista roșie, mai mult cu 10 UAT-uri față de vineri, când a avut loc ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Scenariul roșu a fost prelungit la Almaș, Livada, Șagu și Zărand, deoarece astăzi ar fi expirat perioada de restricții, dar gradul de infectare nu a coborât sub 3 la mie. Doar două localități au scăpat de scenariul roșu – este vorba despre Vinga și Cărand.

De asemenea, două orașe și șase comune au fost introduse în scenariul roșu, urmare a depășirii incidenței de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Acestea sunt Lipova, Pecica, Apateu, Fântânele, Macea, Moneasa, Șofronea și Vărădia de Mureș. În total, la nivelul județului Arad, 41 de unirăți administrativ teritoriale se află în acest moment în scenariul roșu, cu impunerea măsurilor restrictive specifice, informează aradon.ro.

De asemenea, hotărârea CJSU a fost completată cu măsurile luate la nivel național prin HCNSU 52.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *