Skip to content
Arad Știri locale

Arad: În medie, 24 de persoane s-au vaccinat zilnic în punctul deschis la frontieră

news.ro

Centrul de vaccinare anti-COVID-19 deschis în 2 iunie la graniţa cu Ungaria, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană), a atras 632 de persoane interesate să se imunizeze cu doza unică de ser de la „Johnson & Johnson”.

Reprezentanţii Nucleului Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad au declarat, luni,  că în medie s-au imunizat 24 de persoane pe zi, în perioada 2 – 27 iunie.

Totuşi, numărul vaccinărilor a fost mai ridicat în primele zile şi a coborât la o medie de zece administrări pe zi, în ultima săptămână.

Pentru că interesul pentru vaccinare la frontieră s-a dovedit redus, autorităţile judeţene au decis să amâne deschiderea unui punct similar în PTF Nădlac I.

Dacă numărul celor care se vaccinează va creşte la Nădlac II suficient pentru a justifica deschiderea unui nou punct, atunci vom amenaja şi la Nădlac I un centru similar. Din păcate, deocamdată interesul este redus„, a declarat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, informează agerpres.ro.

Punctul de vaccinare înfiinţat la Nădlac II a fost deschis de autorităţi după ce s-a constatat că mulţi români stabiliţi în ţări europene veneau în Arad doar pentru a se imuniza, iar apoi se întorceau.

Şeful DSP Arad declarase, în 12 mai, că este vorba de „sute de persoane care în ultimele săptămâni au trecut graniţa în România pentru a se vaccina în Arad”.

Centrul de vaccinare, în care se administrează doar ser Johnson&Johnson, este amplasat într-o parcare aflată la aproximativ 50 de metri de punctul de control de la graniţă, chiar lângă autostradă, şi oferă posibilitatea şoferilor să întoarcă direct acolo pe autostradă dacă au venit în ţară doar pentru a se imuniza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *