Skip to content
Arad Știri locale

Arad: Noi sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție pentru Covid-19

Facebook/politia romana

În weekend, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Au fost verificate 134 de restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 30 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 59 sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală.

Toate sancțiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă, informează aradon.ro.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normelor de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, subliniază Biroul de presă al IPJ Arad.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *