Skip to content
Arad Știri locale

Arad: Nouă migranţi, ascunşi printre saşi cu orez şi seminţe de floarea-soarelui, încercau să iasă din ţară

politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră arădeni  au descoperit 9 migranţi din Afganistan care încercau să iasă ilegal din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, ei fiind ascunşi în două camioane de marfă, printre saci cu orez şi seminţe de floarea-soarelui.

Unul dintre camioane era condus de un bulgar în vârstă de 49 ani, care transporta seminţe de floarea-soarelui în Germania: „În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, şi doi adulţi în vârstă de 25 şi 28 de ani„.

Un al doilea camion era condus de un român în vârstă de 44 ani, care transporta în Italia saci cu orez, printre care erau ascunşi 4 cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani.

Toţi cei nouă migranţi sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Ei sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferii, pentru trafic de migranţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *