Skip to content
Arad Știri locale

Arad: O companie grecească va efectua zboruri de pe aeroportul arădean

facebook

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au confirmat faptul că o companie grecească va efectua zboruri de linie de pe Aeroportul Arad. Compania Lumiwings, cea care va opera zboruri pe relaţia Forli (Italia)-Arad au pus chiar şi bilete în vânzare, însă reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad nu au dorit să ia nicio poziţie până când nu au fost bătute în cuie toate detaliile viitoarei colaborări, scrie aradon.ro.

Din anul 2016 am lucrat la Consiliul Județean pentru atragerea unei companii care să repună în valoare Aeroportul Arad. Am început cu zborurile charter, în colaborare cu agențiile de turism am deschis destinații estivale spre Turcia. Am fost la cartierul general Ryanair, să încercăm includerea Aradului în planul lor de dezvoltare. Am avut un angajament ferm al Tarom pentru curse regulate Arad-București. Am inițiat discuții cu autoritățile din Verona pentru reluarea curselor înspre Arad. Am purtat discuții cu WizzAir. Niciuna dintre aceste piste nu a funcționat, iar în anul 2020, ca efect al pandemiei, companiile respective au renunțat la planurile de dezvoltare, restrângându-și zborurile din România. Destinația pe care o deschidem astăzi leagă două regiuni cu parteneriate economice cu rădăcini în anii 1990: Arad și Emilia-Romagna. Regiunea italiană este și una dintre principalele destinații turistice pe timpul verii, dar și o zonă de unde au venit foarte mulți investitori italieni și studenți italieni la Arad. Este, așadar, o deschidere cu mare potențial pentru Arad și îmi doresc ca fluxul de pasageri să susțină inițiativa companiei aeriene care deschide acest traseu”, a spus Iustin Cionca, preşedintele CJA.

La rândul său, Răzvan Cadar, vicepreşedintele instituţiei, cel care are în subordine aeroportul, a spus că „strategia Consiliului Judeţean este de a perfecta curse spre Aeroportul arădean, pentru a valorifica potenţialul economic al Aradului și pentru a atrage călători din întreaga regiune. Cursele spre și dinspre Italia reprezintă un prim pas în concretizarea acestei strategii și sunt convins că vor mai fi companii care să își dorească să opereze de pe Aeroportul Arad”.

Chiar dacă, iniţial, Lumiwings a anunţat că va opera cursele Forli-Arad din luna aprilie, planurile au fost date peste cap de pandemie. Iulian Scrieciu, reprezentantul companiei, a spus că prima cursă va avea loc în 4 iunie 2021, urmând ca cea de a doua cursă, Perugia-Arad, să fie perfectată în lunile care vin. „Aeroportul este funcțional 24 de ore din 24 pentru orice situație, oamenii sunt pregătiți. Ei sunt la post la orice secundă. Toate dotările și tot ce este necesar există în aeroport”, a precizat şi Ovidiu Moşneag, directorul Aeroportului Arad.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *