Skip to content
Arad Știri locale

Arad: O femeie de 87 de ani din Pâncota, „călcată” de hoți. S-au furat 300.000 de euro

Facebook/politia romana

Furt de 300.000 de euro din casa unei bătrâne în vârstă de 87 de ani, în orașul Pâncota. Femeia locuiește singură, iar în dimineața de 22 noiembrie s-a trezit puțin după ora 07:00 și a mers la baie, unde, asupra ei s-a năpustit un bărbat cu cagulă. Hoțul a acționat în creierii nopții, potrivit celor spuse de octogenară, și a stat ore bune în baia femeii, așteptând ca aceasta să se trezească. Cel mai probabil, hoțul a intrat prin geamul de la baie rămas deschis, puțin după miezul noptii. A amenințat-o cu moartea pe femeie și a îmbrâncit-o, cerându-i totodată cheia seifului pe care îl avea în casă. Cum bătrâna nu o avea, hoțul a tăiat seiful cu flexul și a dispărut cu banii. Bătrâna povestește prin ce a trecut: „M-am culcat, iar dimineața când m-am trezit am simțit că cineva mă ia după gât, dar m-a lăsat imediat. M-a întrebat unde-i cheia de la seif. «Eu vreau cheia din seif», mi-a spus. I-am spus că nu e la mine cheia, că nu o am. Tot mi-a cerut cheia și mi-a spus că dacă nu îi dau cheia mă omoară. Atunci am fost foarte hotărâtă. M-am pus în fața lui și i-am spus: «Uite, aici sunt! Omoară-mă! Omoară-mă dacă vrei să mă omori!». Am văzut că-și schimbă culoarea la față. Apoi a luat un flex și s-a pus să taie seiful până când a ajuns la bani. A luat banii și a plecat. S-a ascuns de cu seară în baie și a stat în casă până m-am trezit”, a povestit femeia prin ce a trecut.

Femeia spune că hoțul nu a fost singur și că îl aștepta cineva afară, în stradă. „A vorbit la telefon cu alții. Unul precis a fost, poate doi”, își reamintește bătrâna. Se pare că suma fabuloasă din seif aparținea chiar fiului femeii, care are afaceri în oraș. Vecinii spun că doar cine știa de bani ar fi putut comite furtul. „Numai cine a știut. Aceia s-au băgat. Eu nici nu am știu că are bani în casă. Ți-e frică să mai stai în casă. Și eu sunt singură și acum mi-e frică. Așa se întâmplă dacă Poliția nu umblă pe străzi”, spune o localnică. Polițiștii nu au dat încă de urma hoților, informează aradon.ro.

Acesta nu este singurul furt de acest fel petrecut pe raza județului Arad. În fapt, anii trecuți, 2018-2019, au mai avut loc astfel de fapte. În luna aprilie a anului trecut, din sediul unei firme din Cicir a fost furat un seif metalic în care se aflau aproximativ 160.000 de euro. În 2018, în luna martie, un seif în care erau aproximativ 40.000 de euro a fost furat din incinta unei case de schimb valutar situată pe raza orașului Chișineu-Criș. Gruparea care a dat spargerea a ajuns pe mâna oamenilor legii, nu înainte însă de a mai comite un furt, la Hălmăgel, de unde a sustras, dintr-o locuință, circa 70.000 de euro. Recent, polițiștii arădeni au destructurat o grupare infracțională specializată în furturi de seifuri care acționa pe raza municipiului. În lunile septembrie și octombrie 2020, pe raza municipiului Arad, gruparea a reușit să spargă trei săli de jocuri din municipiu, de unde a sustras seifurile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *