Arad: Peste 630.000 de persoane au tranzitat frontiera în minivacanţă

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 630.000 de persoane au tranzitat frontiera cu Ungaria prin judeţul Arad, în minivacanţa de patru zile, iar pe fondul aglomeraţiei de la Nădlac II (autostrada pan-europeană) autorităţile au deschis până la 12 artere de control doar pentru traficul uşor şi turistic, adică dublu faţă de numărul maxim din zilele cu trafic obişnuit.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, luni, pentru AGERPRES, că aglomeraţia vine în contextul în care în această perioadă multe persoane călătoresc în afara ţării pentru petrecerea vacanţei, în timp ce alţii se întorc în ţară.

„În momentul cu cel mai mare flux de călători, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a aşteptat 90 de minute pentru efectuarea formalităţilor, iar numărul maxim de artere folosite pentru traficul uşor şi turistic a fost de 12, adică dublu faţă de numărul maxim de artere de control deschise în zilele obişnuite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Conform acestuia, prin punctele rutiere Nădlac I, Nădlac II, Turnu şi Vărşand au trecut 632.100 de persoane în cele patru zile de minivacanţă, dintre care 420.000 pe sensul de ieşire din ţară. Cel mai aglomerat punct a fost Nădlac II, prin care au trecut 510.000 de persoane.

În cele două zile de weekend, prin cele patru puncte rutiere de frontieră din judeţ au trecut 320.000 de persoane, dintre care 253.000 pe sensul de ieşire din ţară.

Pentru zilele următoare, în care autorităţile estimează că se va menţine aglomeraţia, călătorii sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, pentru a se informa despre situaţia de la graniţă şi pentru a putea alege punctele de control în care se aşteaptă mai puţin.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: