Skip to content
Arad Știri locale

Arad: Poliţiştii de frontieră au descoperit 10 cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal graniţa

Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Varsand şi Nădlac II au descoperit zece cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera ascunşi în automarfare.

În data de 26.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Varsand au depistat, pe sensul de ieşire din ţară într-un automarfar condus de un cetăţean turc, care transporta piese pentru instalaţii sanitare pentru o societate comerciala din Franţa, şase cetăţeni din Afganistan. Aceştia sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi încercau astfel să treacă fraudulos frontiera de stat.

Tot în data de 26.11.2021, dar la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au depistat patru cetăţeni din Afganistan ascunşi într-un autovehicul condus de un şofer turc, care transporta textile şi anvelope pentru o societate comercială din Suedia. Cei patru, solicitanţi de azil în ţara noastră, intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate de News.ro, în ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *