Skip to content
Arad Știri locale

Arad: Trei localități au depășit gradul de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Urmare a analizei epidemiologice, începând de vineri, unitățile de învățământ din trei localități vor trece în online, urmare a depășirii gradului de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Scenariul roșu se instituie pentru localitățile Curtici – 4,54 la mie, Livada – 3,33, Tauț – 3,31. Zerindul rămâne și el în roșu, cu un grad de infectare de 4,12, mai mare decât marți când se înregistra o incidență de 3,43 la mie.

" "
" "

În total, în 20 școli din municipiu și județ, se regăsesc formațiuni de elevi care vor învăța după scenariul roșu, potrivit informării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Gradul de infectare de la nivelul municipiului a crescut de la 2,09 – cît era marți, la 2,35 de cazuri la mia de locuitori, informează aradon.ro.

Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 de metri de intrarea în perimetrul școlii, în toate spațiile publice deschise din localitățile: Curtici, Livada, Tauț și Zerind, precum și pentru candidații și echipele de campanie în timpul evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *