Skip to content
Arad Știri locale

Arad: Un oraș și cinci comune au ieșit din scenariul roșu

Inquam Photos/George Calin

Întrunit marți în ședință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a actualizat scenariile care se aplică localităților din Arad, în următoarele 14 zile, în baza analizei epidemiologice la zi efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Arad, privind incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

S-a constatat că, față de de situația înregistrată la data ultimei ședințe CJSU, a fost depășită incidența de 3 cazuri la mia de locuitori în localitățile Șagu și Vărădia de Mureș. De asemenea, a fost prelungit scenariul roșu la Chișineu-Criș, Sântana, Covăsânț, Păuliș, Săvârșin și Vladimirescu, unde măsurile impuse pentru o perioadă de 14 zile au expirat, dar gradul de infectare s-a menținut peste pragul de trei cazuri la mia de locuitori.

Scenariul roșu a fost ridicat în localitățile Pâncota, Beliu, Buteni, Conop, Ghioroc și Zimandu Nou unde, după restricțiile impuse, incidența a coborât sub 3 cazuri la mie. În acest moment, 37 de unități administrativ teritoriale de pe raza județului Arad sunt în scenariul roșu, cu măsurile restrictive specifice, informează aradon.ro.

În scenariul galben, se află momentan 21 UAT-uri, mai mult cu două decât la sfârșitul săptămânii trecute. Doar o localitate a fost introdusă în scenariul galben – este vorba despre Secusigiu – dar acesta a fost prelungit la Curtici, cu încă 14 zile. În scenariul verde avem 20 localități: Almaș, Apateu, Craiva, Dieci, Gurahonț, Mișca, Olari, Peregu Mare, Pleșcuța, Seleuș, Semlac, Socodor, Șepreuș, Șicula, Șilindia, Șimand, Târnova, Ususău, Zărand, Zerind.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *