Skip to content
Politică

Arafat: „Am reușit să aducem ambulanța și pompierii în același dispecerat”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, doctorul Raed Arafat, a declarat astăzi la Târgu Mureș că în aproape toate județele din țară s-a reușit aducerea ambulanței și pompierilor într-un dispecerat integrat, însă la București și Constanța cele două instituții nu vor să colaboreze, transmit surse din presă, relatează Agerpres.

Raed Arafat a spus, la Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar, în cadrul dezbaterii despre sistemul de urgență, că aducerea celor două instituții în același dispecerat este un pas major, iar acolo unde există colaborare lucrurile stau foarte bine.

În țară am ajuns la un pas major înainte: am reușit să aducem ambulanța și pompierii în același dispecerat în ultimii doi ani, mai avem două de ‘cucerit’ Constanța și București. Dar încă ne mai luptăm cu mentalitățile. Sunt diferite modele cum s-a organizat activitatea, mie îmi place modelul, dar în continuare unii nu vor să colaboreze cu alții. Și aici stau spate în spate ca să nu se vadă între ei, eventual se aud, dar nu se văd. În alte județe s-au organizat chiar mult mai bine și stau față în față și lucrează. Dacă cel de la ambulanță e ocupat, pompierul vorbește pe stație și îl ajută„, a afirmat Arafat.

Acesta a precizat că pentru eficientizarea activității dispeceratelor s-a impus organizarea de cursuri, astfel încât să se ajungă la abordarea integrată a urgențelor. „Acum am început o serie de cursuri de dispecerizare integrată, care vor atinge tot personalul care lucrează în ambulanță și la pompieri, pentru o dispecerizare integrată a urgențelor„, a adăugat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *