Skip to content
Politică

Arafat anunţă că 3,3 milioane de teste rapide vor ajunge în ţară în această lună

Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat joi că primele 300.000 de teste rapide pe bază de antigen au sosit în ţară, alte 3 milioane urmând să ajungă până la finalul anului.

„Începem distribuirea primelor 300.000 de teste, care vor fi în prima fază date unităţilor de primiri-urgenţe, camerelor de gardă, deci de primă linie. De săptămâna viitoare, restul de 3 milioane o să înceapă să ajungă în tranşe şi urmează să distribuim la serviciile de ambulanţă şi, apoi, unde ne indică colegii de la Ministerul Sănătăţii. În cursul acestui an vor ajunge, deci, cel care a contractat a promis că le aduce înaintea termenului, termenul era de aproximativ, dacă nu greşesc, de o lună, dar a promis că le aduce mai repede, aşa că cele 3 milioane de teste sperăm că le primim în cea mai mare parte în cursul acestei luni„, a spus Arafat.

El a precizat că, în acest moment, se înregistrează un trend „uşor descrescător” în privinţa infectărilor cu noul coronavirus: „La acest moment se observă un trend uşor descrescător, dar asta nu trebuie, bineînţeles, să fie un mesaj de liniştire, ci trebuie să fie un mesaj de precauţie, în sensul în care să menţinem acest trend cel puţin în următoarea perioadă. Împreună cu domnul ministru Tătaru am avut, deja, discuţii cu două regiuni, zona Bucureşti-Ilfov şi întreaga zonă de sud, am avut o discuţie, ieri, cu toate spitalele care sunt de urgenţă, spitale COVID, medicii şefi Secţie ATI, medicii şefi Secţie UPU, managerii spitalelor, directorii DSP-urilor şi s-a discutat mai mult despre modul de gestionare a cazurilor şi, mai ales, creşterea capacităţii de terapie intensivă, mai ales acolo unde este personal şi este posibil.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *