Skip to content
Politică

Arafat avertizează: Pesta porcină nu are vaccin, nu are tratament

maramedia.ro

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cere populaţiei să colaboreze cu autorităţile în vederea limitării evoluţiei pestei porcine africane, boală caracterizată de responsabilul DSU drept una „extrem de agresivă”.

Conform preşedintelui ANSVSA, evoluţia pestei porcine este una explozivă în ţara noastră, unde există la această oră 524 de focare în 94 de localităţi şi au fost deja sacrificate aproape 50.000 de animale, informează news.ro. Situaţia este considerată a fi extrem de gravă şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care a făcut miercuri un apel către populaţie: ”Această boală nu are vaccin, nu are tratament, este extrem de agresivă, dar nu afectează siguranţa omului. Pentru a limita răspândirea ei este necesară colaborarea populaţiei – fie că este vorba despre a ucide porcii sau a lua măsuri de dezinfecţie”.

În acest context, preşedinte ANSVSA Geronimo Răducu Brănescu a precizat că investarea s-a produs atât prin introducerea ilegală de produse provenite de la animale bolnave sau purtătoare a virusului, în partea de nord-vest a României, cât şi prin migraţia porcilor mistreţi la nivelul Biosferei Delta Dunării, în zona de est a ţării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *