Arafat: Cetățenii foarte deranjați de mesajele Ro-ALERT

Raed-Arafat-1-scaled
Foto: I

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus, sâmbătă, că nu pot fi ignorate informațiile venite de la Ministerul Apărării atunci când există un pericol pentru români și că la cel mai mic risc sunt trimise mesaje Ro-ALERT. Declarația vine după ce primarul din Galați, Ionuț Pucheanu, a spus că alertele din cursul nopții „nu sunt binevenite”. În acest caz, spune Arafat, cetățenii care sunt deranjați de mesajele de avertizare să nu mai țină telefoanele lângă pat, ci în afara camerei, „dacă aceștia chiar vor să riște și nu vor să mai audă alertele”.

„Dacă ne-ar ajuta domnul primar să explice cetățenilor că nu au de ce să se agite și să se panicheze și că aceste lucruri sunt totuși pentru ei. Știi ca există un risc și dacă e 0,00001%, e totuși un risc, și populația trebuie să știe de el și să ia măsuri dacă dorește. Să intre la adăpost, să nu stea lângă geamuri. (…) E suficient să se întâmple o dată ceva și o să întrebe lumea de ce nu ați alertat.

Când știe armata, MApN, că e un risc și ne anunță, și ne înștiințează pe noi care reprezentăm protecția civilă,  noi nu putem să stăm să zicem că nu va fi nimic, că nu deranjăm, mai bine stăm și într-o zi să se întâmple ceva chiar dacă e riscul minim și apoi să regretăm că n-am dat mesajul. Cei care sunt foarte deranjați poate au modalități să nu pună telefonul lângă pat, să-l pună afară, dacă chiar vor să riște și nu vor să nu audă mesajele”, a spus Arafat.

Într-o intervenție la Digi24, primarul din Galați, Ionuț Pucheanu, a declarat că alertele primite de oameni în cursul nopții „nu sunt binevenite”, precizând că „ar trebui setată limita minimală pentru care oamenii ar trebui avertizați”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: