Skip to content
Coronavirus

Arafat, despre explozia de cazuri COVID: noi am pierdut o parte din populaţia României care este deja în dubii

Inquam Photos/Octav Ganea

Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, crede că românii nu s-au relaxat prea mult, dar o parte din ei au devenit neglijenţi şi nu mai respectă regulile de bază. El a precizat că tinerii cred că pandemia este o glumă, că nu este nicio o problemă.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă românii s-au relaxat prea mult. “Fără discuţie. Nu că s-au relaxat prea mult, au devenit o parte neglijenţi pentru că vedem că nu se respectă reguli, nu se respectă reguli de bază, noi am insistat pe regula distanţării şi regulile compensatorii pentru măsurile de relaxare, relaxăm, dar compensăm. Compensăm cum? Cu măsurile de distanţare, cu portul măştii, cu dezinfecţia mâinilor, cu spălatul pe mâini.

În secunda în care oamenii nu mai respectă acest lucru, avem o problemă. Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respectă toate, avem poze de la terase, de la diferite locuri în care oamenii unii stau şi şase la masă, unul lângă celălalt, fără mască şi fără nimic, dar e clar că sunt prieteni diferiţi, prieteni care vin şi e foarte greu de reglat”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

El a precizat că o parte din populaţia ţării este în dubii şi nu mai dă credibilitate autorităţii. “Oamenii nu înţeleg, tinerii cred că este o glumă, sunt porniţi că este o glumă, că nu e o problemă. Când au auzit unii medici zicând că e o biată gripă, alţii care zic că este ca o gripă simplă, alţii care combat orice cifră, iese şi îţi arată că nu este adevărat, că nu e aşa, asta înseamnă că noi am pierdut o parte din populaţia României care este deja în dubii, nu înţelege şi nu mai dă credibilitatea autorităţii şi dă credibilitate mai mult celor care încearcă…”, a declarat Arafat, potrivit News.ro.

După starea de urgenţă, România a implementat deja trei etape de relaxare, la distanţă de câte două săptămâni. După cea de-a treia etapă de relaxare, numărul cazurilor noi de infectare de coronavirus a crescut constant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *