Skip to content
Politică

Arafat le răspunde vehement criticilor exerciţiului de cutremur

aktual24.ro

Fondatorul SMURD, Raed Arafat, le răspunde vehement celor care l-au criticat pentru felul în care a organizat exerciţiul de intervenţie în caz de cutremur.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru Mediafax, că exerciţiul pentru intervenţia în caz de cutremur a ajutat la acţiunea de salvare de sâmbătă de pe Autostrada Soarelui.

„Exerciţiul desfăşurat de echipele Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă la începutul săptămânii, când s-a simulat intervenţia în caz de cutremur, a ajutat foarte mult la acţiunea de salvare de azi, de pe A2. Este acelaşi concept, au intervenit echipaje din mai multe judeţe, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Bucureşti şi Ilfov. Întotdeauna un exerciţiu ajută forţele de intervenţie să acţioneze mai bine, mai repede, mai coordonat. Din punctul meu de vedere mişcarea a fost ok, oamenii s-au deplasat în limita normală, colaborarea a fost foarte bună, s-a lucrat integrat, s-a lucrat bine între toate resursele de intervenţie, medici, spitale, poliţie, SMURD. A fost accidentul cu ucrainenii, care a necesitat o intervenţie similară. Puteam concentra trei elicoptere, Galaţi, Constanţa şi Bucureşti, din păcate vremea nu ne-a permis. Cu toate acestea, din punctul meu de vedere a fost o intervenţie reuşită”, a afirmat secretarul de stat Raed Arafat.

Amintim că trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentului în lanţ produs pe A2.

CITIŢI ŞI: Dosar penal pentru accidentul produs pe A2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *