Skip to content
Politică

Arafat, unul dintre ambasadorii Târgu Mureș în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) din România, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, este unul dintre ambasadorii municipiului Târgu Mureș în cursa pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021.

‘Sunt onorat că ocup o astfel de poziție, de ambasador al Târgu Mureșului, și sunt mulți cei care au făcut ceva care a depășit granițele Târgu Mureșului.

Eu cred că o Capitală Europeană a Culturii înseamnă un oraș care a influențat mult mai multe în afara sa, decât în interiorul său. Târgu Mureșul (prin SMURD, n.r.) fără discuție a avut un impact nu numai pe România, ci și în alte țări, chiar și în Republica Moldova.

Pentru că acest oraș a adoptat o idee și a sprijinit-o când alții credeau că e ceva utopic, populația a participat la aceasta și a sprijinit-o, oficialitățile, intelectualii orașului au făcut acest lucru. Astăzi, vedem un sistem care a influențat toată România și care a depășit granițele ei. (…)Dacă mă întreabă cineva dacă merită Târgu Mureș să fie capitală Europeană a Culturii, da, merită, pentru că a făcut ceva care, din 1990, se resimte peste tot și este recunoscut de foarte mulți din afara României. Oriunde mergem se vorbește despre sistemul de urgență din România și se vorbește despre Târgu Mureș’, a arătat dr. Arafat, potrivit agerpres.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *