Skip to content
Politică

Are șanse moțiunea de cenzură? Ludovic Orban: Ne folosim toate argumentele posibile și imposibile!

RFI Romania

Votul moțiunii de cenzură se apropie. Concret, moțiunea depusă de opoziția formată din PNL, USR și PMP împotriva actualei guvernări, Executivul Dăncilă, va fi votată în cursul zilei de joi, 20 decembrie.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura miercuri cu președintele PNL, Ludovic Orban. Concret, întrebat care sunt șansele moțiunii de cenzură, liderul PNL a precizat că discuțiile cu parlamentarii din majoritate și din grupul minorităților continuă. Mai mult, Ludovic Orban a atras atenția că inclusiv discursul de duminică al lui Dragnea, cât și măsurile fiscale recent anunțate de Guvern ar trebui să fie un factor care să îi determine pe parlamentarii din coaliția de guvernare să voteze moțiunea.

„Noi continuăm până în ultimul moment să discutăm cu parlamentari din majoritate, din grupul minorităților. Încercăm să îi convingem. Nu pot să fac o predicție acum. Suntem în discuții, în negocieri până la momentul votului. Noi ne folosim toate argumentele posibile și imposibile. Cred că și măsurile fiscale anunțate și discursul lui Dragnea ar trebui să îi facă pe oameni să înțeleagă că singura soluție este să oprim acest Guvern”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, chestionat dacă este acceptat și scenariul conform căruia să existe în continuare o guvernare PSD, dar fără gruparea Dragnea, Ludovic Orban a evidențiat că nu se poartă acum discuții despre viitorul Guvern, ci doar despre îndepărtatea actualului Executiv.

„Nu discutăm acum despre viitorul Guvern, ci discutăm despre îndepărtarea unui rău evident pentru România, reprezentat de Guvernul marionetă al lui Liviu Dragnea”, a conchis Ludovic Orban în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *