Skip to content
Video

Are șanse Toader să stopeze abuzurile? Vosganian: Au trecut granița către zona politică! EXCLUSIV

Gazeta de Nord Vest

Deputatul Varujan Vosganian (vicepreședinte și purtător de cuvânt al ALDE) a fost invitatul interviurilor video PSnews.ro de miercuri.

În acest context, Varujan Vosganian a vorbit despre gradul de mulțumire al ALDE în ceea ce privește activitatea ministrului Justiției Tudorel Toader. Pe această cale, deputatul a subliniat faptul că ALDE „susține efortul lui Tudorel Toader”. Totodată însă, privitor la activitatea magistraților, respectiv a procurorilor, deputatul și-a exprimat nemulțumirea, precizând că „au trecut granița către zona politică și sunt extrem de vocali”.

ALDE susține efortul lui Tudorel Toader și noi credem că Tudorel Toader trebuie să se bucure de o susținere mai explicită din partea întregii coaliții. O vreme, cred că Tudorel Toader a vrut să vadă și care este sprijinul de care se bucură tentativele lui de a reforma Justiția-să nu uităm că datorită inițiativelor lui Tudorel Toader s-a ajuns în situația ca pentru prima oară să se facă la DNA o inspecție de fond, s-a ajuns la situația în care se discută deschis despre ceea ce se întâmpla în CSM. Tudorel Toader chiar a acuzat faptul că în CSM lucrurile se hotărăsc azi într-un fel, mâine într-un fel și că uneori soluțiile sunt ante-datate. Chiar dacă pledoariile se fac mai târziu, practic sunt prejudecăți care decid voința majorității în CSM. Cred că pe bună dreptate Tudorel Toader a spus că nu e normal ca legile care-i privesc pe magistrați, să fie aprobate de magistrați. Dacă ar fi așa, Codul Rutier ar trebui să fie aprobat de șoferi, ceea ce nu este normal. S-au dus lucrurile prea departe și unii magistrați și mai ales șefii magistraților-ma refer la procuratură-au trecut granița către zona politică, sunt extrem de vocali, ceea ce nu e normal pentru un magistrat și asta ne crează suspiciuni în legătură cu neutralitatea Justiției ca fiind a treia putere a statului”, a spus Varujan Vosganian.

Mai mult, vicepreședinte și purtător de cuvânt al ALDE -chestionat în ce măsură poate fi urgentată procedura parlamentară pentru adoptarea răspunderii magistraților- a răspuns că „nu ar trebui grăbit nimic” și că trebuie să se urmeze procedura normală.

Eu nu cred că ar trebui grăbit nimic, ar trebui să facem procedura normală. În 2010, dacă nu mă înșel, când s-au adoptat codurile, ne-am grăbit: Guvernul lui Boc a trecut legile Justiției prin procedura asumării de răspundere, practic în Parlament nu s-a discutat, nu s-a dezbătut, n-au existat dialog și consultare a celorlalți parteneri de dialog (barourile de avocați, asociațiile magistraților) și s-a ajuns în situația în care avem un Cod în care tot timpul mai aflăm de un articol care este neconstituțional. Eu zic să nu ne grăbim, dar ar fi bine ca până la sfârșitul actualei sesiuni parlamentare, cel puțin legile instituționale ale Justiției să fie adoptate de Parlament. De ce spun asta? Pentru că sunt două categorii (cel puțin): categoria legilor instituționale ale Justiției-felul în care se numesc judecătorii și procurorii, statului lor, etc; și codurile-Codul Penal și Codul de Procedură Penală”, a ținut să conchidă deputatul.

Puteți urmări secvența de la minutul 10:16 până la minutul  13:29

1 comentariu la “Are șanse Toader să stopeze abuzurile? Vosganian: Au trecut granița către zona politică! EXCLUSIV

  1. „Dacă ar fi așa, Codul Rutier ar trebui să fie aprobat de șoferi, ceea ce nu este normal”.Politzia circulatziei nu s-a amestecat, nu? Ei n-au contribuit la „scrierea” codului rutier, nu? Numai parlamentarii lu’peste, nu? Cine aplica legea? Cum sa nu tzii cont de cel ce zilnic munceste cu acest instrument?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *