Arest preventiv prelungit pentru patronul Telegram, Pavel Durov, reţinut în Franţa

Sursa foto: Facebook - Pavel Durov

Arestarea preventivă a patronului Telegram, Pavel Durov, a fost prelungită duminică seara, la o zi după ce acesta a fost reţinut pe un aeroport din Paris, un mandat de percheziţie fiind emis pe numele său de anchetatorii francezi pentru diverse infracţiuni legate de platforma sa de mesagerie criptată, notează AFP.

Însoţit de garda sa de corp şi de asistenta sa, care îl urmăresc în permanenţă, miliardarul franco-rus de 39 de ani a fost arestat sâmbătă seara pe aeroportul Le Bourget, la nord de Paris, au indicat surse apropiate cazului. Fondatorul Telegram venea de la Baku şi urma să petreacă cel puţin o seară la Paris, unde avea prevăzută o cină, a adăugat o sursă apropiată dosarului. Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, judecătorul de instrucţie din Paris însărcinat cu această anchetă judiciară, a prelungit duminică seara arestul său preventiv. Acesta ar putea dura maximum 96 de ore. La sfârşitul perioadei, Pavel Durov ar putea fi eliberat sau adus în faţa acestui magistrat în vederea unei eventuale inculpări.

Ofmin, autoritatea franceză responsabilă cu lupta împotriva violenţelor contra minorilor, emisese un mandat de arestare pe numele lui Pavel Durov într-o anchetă preliminară pentru diverse infracţiuni precum escrocherie, trafic de droguri, hărţuire online, criminalitate organizată, apologia terorismului şi fraudă, a explicat o altă sursă apropiată dosarului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: