ARF a anulat procedura de achiziție a 12 trenuri ‘pe hidrogen’ motivul: depunerea unei singure oferte neconforme

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anulat procedura de achiziţie a 12 trenuri „pe hidrogen”, în condiţiile existenţei depunerii unei singure oferte neconforme, potrivit informaţiilor transmise marţi AGERPRES de către instituţie.

Potrivit sursei citate, ARF a transmis în SICAP raportul procedurii privind anularea licitaţiei, pe motivul depunerii unei singure oferte neconforme (componenta tehnică). Conform procedurilor legale, oferta financiară nu a mai fost consultată de comisia de evaluare a ARF.

Comisia de evaluare, împreună cu echipa de experţi cooptaţi ai Băncii Europene de Investiţii (BEI-PASSA), a constatat o serie de neconformităţi semnificative care nu au putut fi clarificate de ofertant, respectiv Asocierea SC Alstom Transport SA (lider) şi Linde Gaz România SRL (asociat). De exemplu, au fost propuse: o disponibilitate a trenurilor mult mai redusă, atât din punct de vedere al zilelor de utilizare anuală, cât şi din cel al numărului de kilometri posibil parcurşi pe an; calendarul de livrare a primului tren şi cel de livrare a seriei mult mai mari decât cele solicitate, în contextul constrângerilor temporale ale PNRR; caracteristici ale cabinelor de conducere mai slabe decât cele solicitate (din punct de vedere al ergonomiei postului de lucru al mecanicului de tren).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: