Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: Anchetă a poliţiştilor care vizează o firmă suspectată că a importat 173 de autoturisme second hand şi nu a achitat taxele pentru acestea

Masina politie news.ro

Poliţiştii din Argeş anchetează o firmă ai cărei reprezentanţi sunt suspectaţi că au importat din ţări ale Uniunii Europene 173 de autovehicule rulate şi au raportat doar parţial operaţiunile comerciale. Prejudiciul în acest caz a fost calculat de către anchetatori la 1,3 milioane lei. Mai multe percheziţii au loc, miercuri, în acest dosar.

”Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada iunie 2020-decembrie 2020, o societate comercială cu sediul în judeţul Argeş ar fi achiziţionat un total de 173 de autoturisme second hand (în valoare totală fără TVA de 13.672.047 de lei), din ţări din spaţiul comunitar precum Germania, Olanda Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Belgia, Danemarca, înregistrând doar parţial aceste operaţiuni comerciale. Din totalul autoturismelor achiziţionate, reprezentanţii societăţii ar fi omis înregistrarea în evidenţa contabilă şi declararea la organul fiscal competent livrarea a 57 de autoturisme (în valoare totală de 5.288.696 de lei), iar pentru celelalte ar fi aplicat în mod eronat TVA la marja de profit, rezultând un prejudiciu ce a fost estimat la aproximativ 1.300.000 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, dobânzi şi penalităţi”, transmite, Poliţia Judeţeană Argeş.

Miercuri dimineaţă, anchetatorii au făcut în acest dosar zece percheziţii domiciliare, pe raza a trei judeţe, în vederea administrării probatoriului.  Şase dintre descinderi au avut loc în Argeş şi câte două în judeţul Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

Poliţiştii au mandate de aducere la audieri pe numele a şapte persoane.

În urmă cu o săptămână, poliţiştii argeşeni au propus procurorilor trimiterea în judecată a unui om de afaceri din Argeş este suspectat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape un milion şi jumătate de lei, după ce a omis să treacă în contabilitatea firmei pe care o administrează zeci de tranzacţii cu maşini la mâna a doua, dar şi operaţiuni de transport rutier de marfă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *