Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: Cinci persoane, trimise în judecată pentru fapte de corupţie/ Doi dintre inculpaţi sunt poliţişti, iar unul este instructor auto

b1.ro

Cinci persoane din Argeş au fost trimise în judecată pentru fapte de corupţie, doi dintre inculpaţi fiind poliţişti.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a emis rechizitoriul, prin care a dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi, dintre care doi agenţi de poliţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Astfel, un agent de poliţie din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş, faţă de care au fost dispuse iniţial măsuri preventive de reţinere/arest la domiciliu/control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (2 infracţiuni), trafic de influenţă şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Cel de-al doilea agent de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş, faţă de care au fost dispuse iniţial măsuri preventive de reţinere/arestare preventivă/arest la domiciliu şi control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, de către un organ de cercetare penală.

Totodată, au mai fost trimişi în judecată un instructor auto, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă şi două persoane fără calitate specială pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, respectiv cumpărare de influenţă.

În aceeaşi cauză, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un alt inculpat, mandatar al unei societăţi comerciale, prin care acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, din cercetări s-a stabilit faptul că inculpatul agent de poliţie în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş, a primit de la unul dintre inculpaţii fără calitate specială suma de 1.600 lei în scopul de a-i facilita înmatricularea unui autovehicul adus din Anglia.  De asemenea, a primit prioritar actele de înmatriculare a unor autovehicule aparţinând unei societăţi comerciale, al cărui mandatar era inculpatul cu care s-a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei şi, în schimbul acestui serviciu, a acceptat să alimenteze cu carburant autoturismul personal în contul respectivei societăţi”, a transmis, vineri, DGA.

Potrivit comunicatului, oliţistul a promis inculpatului instructor auto că îşi va folosi influenţa pe lângă examinatorii auto pentru promovarea probei practice de obţinere a permisului de conducere de către o persoană şi a pretins şi primit favoruri de natură sexuală sexuală de la o candidată programată să susţină proba practică pentru obţinerea permisului auto, promiţându-i că, dacă va fi selectată pe lista candidaţilor examinaţi de el, îi va alege un traseu mai uşor.

În ceea ce priveşte pe inculpatul agent de poliţie în cadrul I.P.J. Argeş, din cercetări a rezultat că acesta a pretins suma totală de 500 lei, din care a primit 300 lei, de la cel de-al doilea inculpat fără calitate specială şi de la o altă persoană, în schimbul promisiunii că-şi va folosi influenţa în vederea admiterii inspecţiei RAR pentru două autovehicule.

Referitor la inculpatul instructor auto, acesta l-a recomandat pe inculpatul agent de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş cu precizarea că, în schimbul unei sume de bani îşi va folosi influenţa asupra funcţionarilor RAR. Totodată, a promis în numele inculpatului agent de poliţie în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş, că îşi va folosi influenţa asupra examinatorilor auto în scopul promovării de către o persoană a probei practice de obţinere a permisului auto. Suma de 500 euro primită în schimbul acestei promisiuni i-a înmânat-o, ulterior, poliţistului. Precizăm că, la data 29 octombrie 2018, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Structura Centrală şi S.J.A. Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu sprijinul I.J.J. Argeş, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, sediile unor societăţi comerciale, cât şi la sediul SPCRPCIV Argeş şi au pus în executare un număr de 6 mandate de aducere”, se mai arată în comunicat, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *