Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: Copil de doi ani care se înecase cu o bomboană, salvat după ce dispecerul de la 112 a îndrumat-o pe mamă cum să procedeze

iDevice.ro
" "

Un copil în vârstă de doi ani din judeţul Argeş care s-a înecat cu o bomboană a fost salvat cu ajutorul informaţiilor date dispecerul de la 112, care a îndrumat-o pe mamă cum să procedeze. Dispecerul lucrează la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş de relativ puţin timp şi i-a dat mamei indicaţiile pas cu pas, astfel încât copilul să poată respira din nou, potrivit news.ro.

Apelul la 112 a fost primit miercuri, din partea unei femei din comuna argeşeană Bughea de Jos, a transmis, joi, pe Facebook, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

" "
" "

„Apelantul anunţa că un copil de numai doi anişori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacţie şi are nevoie urgentă de ajutor”, au informat reprezentanţii ISU Argeş.

Dispecerul a învăţat-o pe femeie să îl aşeze pe micuţ cu faţa în jos, să îl pună pe antebraţ şi să îl bată pe spate, a rămas cu aceasta cât timp a făcut manevra şi până când copilul a putut respira din nou.

Plutonierul major Adrian Burcea este cel care a răspuns apelului dat la 112 în acest caz.

„Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeş, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla”, au precizat reprezentanţii ISU Argeş.

Aceştia recomandă populaţiei să descarce aplicaţia DSU, să acceseze rubrica „Mai multe” şi mai departe „Învaţă”. În aplicaţie sunt disponibile şi jocuri educative pentru copii.

*PS News folosește fluxul de știri al agenției News.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *