Argeș: din 4 stații GPL controlate, 3 s-au închis

Sursa foto: Facebook

După exploziile devastatoare de la Crevedia, au început controalele la stațiile GPL din țară. Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, transmite că din cele patru unități verificate până acum, trei au fost deja închise.

„În județul Argeș au fost constituite echipe mixte de control la operatorii economici și instituții publice care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat”, a transmis, joi, prefectul județului Argeș, preluat de Digi24.

Din echipele pentru controale fac parte reprezentanți ai 11 instituții. În prima zi de verificări, din patru unități verificate, ISCIR a închis trei. Potrivit prefectului, acestora le lipseau mai multe documente, buletinele de verificare pentru instalațiile deținute erau neconforme, iar la una dintre stațiile GPL s-a schimbat deținătorul fără a se respecta obligația legală de a anunța instituțiile. Era nevoie de o verificare și avizare pentru noul deținător. La aceeași locație s-a constatat că nu există autorizație de securitate la incendiu, dar și exploatarea necorespunzătoare a echipamentelor electrice, de altfel, o problemă găsită de inspectorii ISU și la alte unități. De asemenea, două dintre stațiile verificate nu dețineau autorizație de mediu.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: