Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor, reţinuţi de DNA după ce ar fi pretins şi primit bani de la agenţi economici, pentru a nu-i amenda în urma unor controale

Facebook/DNA

Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş au fost reţinuţi de DNA pentru luare de mită în formă continuată, ei fiind suspectaţi că au pretins şi au primit bani şi foloase necuvenite de la agenţi economici pentru a nu-i amenda, în urma controalelor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 26 mai, a inculpaţilor Dumitru Constantin Boboc, comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru luare de mită, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată, şi Paul Constantin Zamfir, comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru luare de mită, în formă continuată.

„În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpaţi, în calităţile menţionate mai sus, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi agenţi economici sume de bani şi alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenţionale ori pentru a favoriza agenţii economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realităţii, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societăţile verificate„, arată DNA.

Conform sursei citate, unul dintre operatorii economici controlaţi, care presta servicii de alimentaţie publică, utiliza produse expirate, condiţiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizaţia de funcţionare emisă de către D.S.P. Argeş, etc, potrivit news.ro.

Joi, Boboc şi Zamfir urmează să fie prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează DNA.

„Anterior, în aceeaşi zi, procurorii anticorupţie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au efectuat percheziţii domiciliare în opt locaţii situate pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea, din care două erau la sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie”, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *