Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: Intervenţie a Biroului pentru Protecţia Animalelor pentru salvarea a 19 câini rămaşi fără hrană şi apă, după ce stăpânul lor a murit

opiniatimisoarei.ro

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Argeş au intervenit pentru salvarea a 19 câini, unii dintre ei pui, rămaşi fără hrană şi fără apă într-o gospodărie din localitatea Rociu, după ce stăpânul lor a murit la spital. Animalele au fost preluate de o asociaţie.

Potrivit datelor furnizate, duminică, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, poliţiştii au intervenit în condiţiile în care animalele aflate în curtea din comuna Rociu au rămas timp de mai multe zile fără îngrijire.

Din păcate, în urma verificărilor s-a stabilit că persoana care deţinea animalele la domiciliu ar fi decedat la o unitate medicală din Bucureşti. Având în vedere că animalele se aflau într-o stare de pericol, fiind lipsite de hrană, îngrijire şi adăpost, animalele au fost capturate, ridicate şi transportate de către reprezentanţii Asociaţiei Aulim la sediul acestora”, transmit poliţiştii, potrivit news.ro.

Biroul pentru Protecţia Animalelor a ridicat, în total, 19 câini, dintre care trei pui cu vârsta de aproximativ 3 luni şi doi cu vârsta de aproximativ 6 luni, cu privire la care a fost emis emis Ordin de plasare în adăpost de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

La activitate au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi pompieri argeşeni.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Argeş recomandă tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, de starea de sănătate, precum şi de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile faţă de alte persoane.

Fapte precum lăsarea în libertate fără supraveghere, abandonarea, dar şi deţinerea unor câini din rase periculoase ori cu comportament agresiv, fără îndeplinirea condiţiilor legale, neprevenirea atacului canin, precum şi lăsarea fără hrană şi adăpost, sunt sancţionate de normele legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *