UPDATE Argeș: Percheziții la 21 de adrese, inclusiv instituții publice. Punct de vedere CJ Argeș

FACEBOOK/DNA
Sursa foto: FACEBOOK / DNA

UPDATE 17:30
Procurorii au percheziționat 21 de locații din județ, între care DGASPC Argeș, Consiliul Județean Argeș și Primăria Ștefănești într-un amplu dosar privind felul în care s-au achiziționat imobile pentru persoane vulnerabile. În cauză sunt vizați funcționari de la aceste instituții precum și alte persoane aflate pe linia afacerilor cu imobile, mai transmite DNA. Ar fi vorba despre suspiciuni privind procedurile legate de achizițiile făcute de către directori din conducerea DSASPC Argeș. Surse din presă spun că prejudiciul constatat deocamdată în acest dosar ar fi de 700.000 de euro.

CJ Argeș a transmis, joi, un punct de vedere în legătură cu perchezițiile desfășurate de procurorii DNA din Pitești la sediul Consiliului Județean, la GDASPC și la Primăria Ștefănești, precizând că în virtutea transparenței cu care și-a obișnuit cetățenii, comunică faptul că a predat organelor de cercetare „unele înscrisuri”.

Angajații s-au conformat cererilor procurorilor cu promptitudine, spune CJ Argeș, adăugând că „niciun angajat nu a fost chemat la audieri” și nu i s-a adus la cunoștință „vreo calitate procesuală”, arată epitești.ro

Știrea inițială
Procurorii DNA Piteşti fac, joi, 21 de percheziţii în judeţul Argeş, inclusiv la trei sedii ale unei instituţii publice, într-un dosar care vizează contracte de achiziţie publică privind cumpărarea de către o instituţie publică a unor locuinţe destinate persoanelor vulnerabile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind cumpărarea de către o instituţie publică a unor locuinţe destinate persoanelor vulnerabile.

„În cursul zilei de 7 septembrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 21 locaţii, situate pe raza judeţului Argeş, din care trei sunt sedii ale unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, arată DNA, într-un comunicat de presă, preluat de News.ro.

În acest dosar, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: