Skip to content
Argeș Știri locale

Argeș: Piaţa centrală din Piteşti, vandalizată la opt ore după ce a fost redeschisă publicului după renovare

news.ro

Autorităţile locale din Piteşti au constatat că spoturi luminoase au fost smulse iar bănci noi au fost stricate, în Piaţa Primăriei, la doar opt ore după ce zona a fost redeschisă publicului în urma renovării. Primăria face apel la localnici să anunţe actele de vandalism pe care le observă

Sunt mai puţin de 8 ore de la accesul liber al cetăţenilor în Piaţa Primăriei şi au apărut primele acte de vandalism! Spoturi de lumină din spaţiul verde au fost deja smulse. Facem apel la piteşteni să ia atitudine împotriva celor care ne fac de râs oraşul şi ne produc constant pagube în spaţiul public!

Curând, sperăm, Poliţia Locală va reveni în subordinea Primăriei de sub coordonarea Poliţiei Române şi va putea supraveghea şi stopa cu mai multă eficienţă actele iresponsabile ale persoanelor fără bun simţ!”, au transmis, sâmbătă, pe Facebook, reprezentanţii Primăriei Piteşti, cae au postat fotografii cu rezultatele actelor de vandalism.

Piaţa Primăriei din Piteşti a fost redeschisă publicului vineri, după ce a fost renovată.

Lucrările de reabilitare au început în urmă cu un an şi au constat în refacerea zonei pietonale prin montarea de pavaj ornamental din dale de granit 25-25 cm, lucrările incluzând strat de şapă semi-umedă de înaltă rezistenţă pentru granit, dale din beton de ciment, strat din piatră spartă, strat din balast, nisip anticapilar cu grosimea de 5 centimetri.

Iluminarea este asigurată prin 26 de corpuri iluminat ambiental spaţii verzi, 13 corpuri iluminat ambiental semiînălţime, 50 de corpuri iluminat încastrate, 8 corpuri iluminat arhitectural, 28 de corpuri iluminat stâlpi 4 m şi 18 corpuri iluminat stâlpi 12 m. Stâlpii de iluminat, prevăzuţi cu sursă de lumină – tip LED, de culoare gri, au fost relocaţi, iar cablurile au fost îngropate. Piaţa Primăriei beneficiază şi de un video wall performant.

Spaţiile verzi, mărite cu aproximativ 10 mp, vor fi întreţinute de o instalaţie care cuprinde 214 aspersoare cu sistem automat. În proiectul de reabilitare a Pieţei Primăriei a fost prevăzută şi amenajarea unui grup sanitar subteran, acesta fiind dotat cu lift pentru persoane cu dizabilităţi”, transmiteau oficialii administraţiei locale vineri, la recepţia lucrărilor.

La acel moment, municipalitatea făcea apel la „spiritul civic”  al cetăţenilor „pentru păstrarea curăţeniei, pentru folosirea cu responsabilitate a grupului sanitar şi a pubelelor pentru gunoi”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *