Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: Poliţiştii au dat 150 de amenzi în 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

facebook

150 de sancţiuni contravenţionale au fost  aplicate, în ultimele 24 de ore, de poliţişti şi poliţişti locali, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, anunţă IPJ Argeş.

134 de societăţi, din peste 120 de locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Totodată, 293 de autovehicule au fost controlate, iar dintre acestea 97 sunt  mijloace de transport în comun. De asemenea, cei 250 de poliţişti şi poliţişti locali care s-au aflat la datorie ieri, au verificat, în total, 1.248 de persoane.

" "

Au fost organizate 31 de acţiuni punctuale (din care 28 de acţiuni independente ale poliţiştilor, 2 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acţiune cu reprezentanţi ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele şi mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000 de lei, astfel:

-128 de sancţiuni, în valoare de 7.000 de lei, ca urmare a nepurtării măştii de protecţie;

21 de sancţiuni, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00),

– o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei.

– Nu a respectat măsura izolării/carantinei

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au depistat, în trafic, pe raza localităţii Albeştii de Argeş, un bărbat de 28 de ani, din localitate, care figura în carantină la domiciliu din data de 10 februarie a.c.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.C.I. Argeş.

– Reamintim că sancţiunile se aplică de către poliţişti doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabileşte prin evaluarea obiectivă a fiecărei situaţii constatate.

* PS News foloseşte fluxul de ştiri al agenției News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *