Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: Prefectul face apel către angajaţi să acorde prioritate vârstnicilor la vaccinare. Programările, blocate din lipsa dozelor de vaccin

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, face un apel la locuitorii judeţului care pot intra în a doua etapă de vaccinare să acorde prioritate persoanelor de peste 65 de ani şi celor care suferă de afecţiuni cronice. Soare a anunţat că, deşi conduce o instituţie ai cărei angajaţi se pot imuniza în etapa a doua, nu consideră ”moral” ca cei mai tineri şi fără boli să se imunizeze înaintea celor vulnerabili.

În acest moment, programările în judeţul Argeş sunt blocate, nemaifiind doze disponibile, dar avem speranţa că din 8 februarie să se reia programările. (..) Din păcate, având acces la doze limitate, rugămintea mea ar fi către toţi argeşenii (…) să dăm prioritate persoanelor vârstnice şi bolnavilor cronici şi să îi ajutăm să se programeze pentru vaccinare, iar noi, ceilalţi mai tineri, care suntem eligibili pentru etapa de vaccinare să aşteptăm un pic, să ne programăm seniorii. (…) Moral pentru mine nu este să programez acum instituţia în condiţiile în care vârstnicii nu se pot programa. Trebuie să avem grijă de seniori pentru că altfel nu ne putem imagina o societate normală. Mai devreme sau mai târziu ne va veni fiecăruia rândul să ne vaccinăm şi nu vor fi probleme în acest sens”, a afirmat Emanuel Soare, marţi, într-o conferinţă de presă, citat de news.ro.

" "
" "

Acesta a arătat că în prezent la nivelul judeţului funcţionează opt centre, totalizând 480 de doze zilnic. Soare a precizat că, din cauza numărului limitat de doze de vaccin,  în prezent nu mai există posibilitatea de programare.

Prefectul a menţionat că peste 400 de persoane din centrele rezidenţiale au fost imunizate şi ”probabil” până la sfârşitul acestei săptămâni va fi terminată vaccinarea acestei categorii.

Recent a început şi imunizarea persoanelor care fac dializă, care au acces la alte doze decât cele din centrele comunitare, a menţionat Emanuel Soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *