Argeş: Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, rămâne în arest la domiciliu; decizia Curţii de Apel este definitivă

justitie
Sursa foto: Unsplash

Curtea de Apel Piteşti a decis, marţi, menţinerea măsurii arestului la domiciliu în cazul primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

Instanţa a admis contestaţia procurorilor Serviciului Teritorial Piteşti al DNA împotriva încheierii pronunţate pe 12 martie de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş, privind înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar.

„Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând (…) respinge, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Georgescu Ion, cu măsura preventivă a controlului judiciar. (…) Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpatul Georgescu Ion, măsură pe care o menţine până la o nouă verificare, conform dispoziţiilor legal”, se arată în încheierea pronunţată de Curtea de Apel Piteşti.

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în toamna anului trecut, rechizitoriul fiind înregistrat la Tribunalul Argeş pe data de 27 noiembrie.

Ion Georgescu se afla la acel moment în arest preventiv, după ce fusese reţinut pe 5 octombrie într-un dosar privind comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, el fiind ulterior plasat în arest la domiciliu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL