Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din judeţ devine obligatorie

Inquam Photos/George Călin

Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din Argeş devine obligatorie începând din 14 octombrie, a decis, luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

„Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Conform sursei citate de Agerpres, cei care nu vor respecta măsura de protecţie individuală riscă amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, în baza legii 55/2020. Instituţia Prefectului reaminteşte că obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice este în vigoare în Argeş încă din data de 30 iulie pentru grupurile de peste două persoane, cu excepţia copiilor de până la cinci ani.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 17 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, luni, de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 5.806.

În spitale sunt internaţi 251 de pacienţi, dintre care 26 la ATI. De la începutul pandemiei, 5.267 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 236 au murit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *