Skip to content
Argeș Știri locale

Argeș: Restaurant din Pitești, amendă de 8000 de lei, după ce clienți erau serviți în interior

Facebook/politie

235 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 43 de acţiuni punctuale (din care 39 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 3 acţiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acțiune cu reprezentanţi ai altor instituții- ISU Argeș, DSVSA Argeș, DSP Argeș şi alte instituţii).

270 de autovehicule au fost controlate pe parcursul zilei de ieri, din care 94 au fost mijloace de transport persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 3.138 de persoane, dintre care 1.794 în cadrul acţiunilor.

De asemenea, au fost verificate 185 de locaţii, cu 162 de societăţi comerciale, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.750 de lei, după cum urmează:

– 134 de sancţiuni, în valoare de 26.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

– o sancţiune, în valoare de 8.000 de lei, a fost aplicată unui operator economic, cu obiect de activitate restaurant, ca urmare a nerespectării interdicţiei de servire a clienţilor în incinta localului, întrucât la mai multe mese erau serviţi clienţi;

– o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane care nu a respectat măsura izolării la adresa declarată;

– 10 sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

În ziua de 21 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti, care desfăşurau activităţi de verificare a societăţilor comerciale de pe raza de competenţă, în privinţa respectării măsurilor specifice pentru limitarea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus, au constatat că în incinta unui restaurant, la mai multe mese, erau serviţi clienţi.

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancţionată cu amendă în valoare de 8.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, informează sursata.ro.

În ziua de 21 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat, pe raza aceleiaşi localităţi, un bărbat de 30 de ani, care figura în izolare la domiciliu, ca urmare a revenirii la dintr-o ţară pentru care este instituiă această restricţie.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

1 comentariu la “Argeș: Restaurant din Pitești, amendă de 8000 de lei, după ce clienți erau serviți în interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *