Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: Restricţii suplimentare în patru localităţi cu incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 de peste 4/1.000 de locuitori

Inquam Photos/George Calin

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, vineri, introducerea de restricţii suplimentare în patru localităţi în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori, potrivit Agerpres.

Potrivit hotărârii CJSU Argeş, în comunele Valea Iaşului, Lereşti, Budeasa şi Morăreşti este interzisă circulaţie persoanelor după ora 20,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ şi prestării servicii se va încheia la ora 18,00. De asemenea, se suspendă activităţile sportive în spaţii închise.

Aceleaşi restricţii au fost impuse anterior în comunele Mărăcineni, Bălileşti şi Dârmăneşti.

CJSU Argeş a decis, totodată, suplimentarea restricţiilor în municipiul Curtea de Argeş şi în şase comune, în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1.000 de locuitori.

„Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor (…). Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6,00-22,00, doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi. (…) Este interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc (…). Sunt interzise activităţile în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte”, se precizează în hotărâre.

Conform aceleiaşi surse, prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate din exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese, participarea a cel mult şase persoane la o masă dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Noile măsuri dispuse de CJSU Argeş vor intra în vigoare de sâmbătă, pentru o perioadă de 14 zile.

Judeţul Argeş înregistrează, vineri, o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în ultimele 14 zile de 2,47. În spitale sunt internate 408 persoane, dintre care 41 la ATI.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 123 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi patru decese. De la începutul pandemiei, 24.125 de argeşeni au fost confirmaţi cu COVID-19 şi 706 au decedat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *