Skip to content
Argeș Știri locale

Argeş: SJU Piteşti a suplimentat paturile de la ATI pentru cazurile grave de COVID-19

coronavirus Inquam Photos/Virgil Simonescu

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti a suplimentat paturile de la ATI pentru cazurile grave de COVID-19, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş a emis aviz de funcţionare pentru încă opt locuri.

Având în vedere creşterea numărului persoanelor diagnosticate cu COVID-19, în stare gravă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a întreprins toate demersurile pentru a putea spori capacitatea asigurării asistenţei medicale de specialitate în regim de ATI.

În urma solicitării suplimentării numărului de locuri pentru tratarea acestor cazuri, DSP Argeş a emis aviz de funcţionare pentru încă opt paturi. Astfel, de azi, Secţia ATI are o capacitate de 15 paturi pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, alte 15 paturi fiind alocate bolnavilor non-COVID„, se precizează într-un comunicat transmis sâmbătă de SJU Piteşti.

În timpul valurilor anterioare ale pandemiei, Secţia ATI a funcţionat tot cu 15 paturi destinate pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 şi alte 15 pentru bolnavii non-COVID.

Menţionăm că, în ultimele luni, situaţia epidemiologică a impus scăderea numărului de paturi pentru cazurile diagnosticate cu noul coronavirus, în stare critică, 7 paturi fiind alocate tratării acestei patologii. Foarte important este faptul că, de la declanşarea pandemiei de COVID-19, în cadrul SJUP au fost trataţi pacienţi cu această afecţiune, din Argeş, dar şi din întreaga ţară”, se mai arată în comunicat.

În judeţul Argeş s-au înregistrat, de vineri până sâmbătă, 24 de noi cazuri de COVID-19 şi un deces, rata de infectare pe ultimele 10 zile fiind de 0,42 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *