Skip to content
Argeș Știri locale

Argeș: Spitalul Mioveni, plângere penală faţă de mediatizarea unor informaţii false privind tratarea pacienţilor cu coronavirus

spital mioveni

Spitalul Orăşenesc Mioveni a depus o plângere penală după ce, sâmbătă, pe o reţea de socializare a fost distribuită o ştire referitoare la modul în care pacienţii cu COVID-19 ar fi trataţi în secţia ATI. Informaţiile sunt catalogate de conducerea unităţii drept false şi denigratoare.

Managementul Spitalului a reacţionat sâmbătă tot în mediul online.

Ca urmare a apariţiei în spaţiul virtual a unei postări denigratoare la adresa personalului medical din Compartimentul A. T. I al Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni, vă informăm faptul că, postarea este făcută de o persoană ce a folosit un cont fals şi este total neadevărată.

În acest sens, am depus o plângere la Poliţia Oraşului Mioveni pentru a găsi persoana responsabilă.

Aveţi încredere în personalul medical şi în condiţiile optime în care sunt trataţi pacienţii infectaţi cu virusul COVID-19. Drept dovadă că se face tot posibilul pentru vindecarea bolnavilor sunt peste cei 1000 de pacienţi externaţi de la începutul pandemiei până în prezent”, a scris, pe pagina de Facebook a Spitalului Orăşenesc Mioveni, conducerea unităţii.

Primăria Mioveni, în administrarea căreia se află spitalul recent construit de autoritatea locală (de la zero) a anunţat că unitatea a depus deja o plângere penală.

„În cursul acestei dimineţi, a început să circule pe Facebook un fakenews legat de Spitalul Mioveni şi modul în care ar fi trataţi pacienţii internaţi la secţia ATI COVID.

Informaţia a fost postată pe o pagină neasumată de vreo persoană ori instituţie şi reprezintă un act denigrator la adresa personalului nostru medical!”, scrie pe pagina de Facebook a Primăriei Mioveni.

„Se urmăreşte şi inocularea sentimentului de neîncredere” Primăria afirmă că informaţia e falsă, „cu conţinut fabricat în scop tendenţios şi prezentată distorsionat” şi spune că face un deserviciu inclusiv pacienţilor.

Efectele negative ale acestui tip de informaţii false se repercutează în primul rând asupra persoanelor care au rude sau cunoscuţi internaţi în cadrul spitalului nostru, creând panică şi îngrijorare!

Totodată se urmăreşte şi inocularea sentimentului de neîncredere în sistemul sanitar. Vă rugăm instistent să nu daţi crezare unor asemenea zvonuri alarmiste, dar, mai ales nu distribuiţi asemenea informaţii înainte de a verifica sursa şi de a analiza dovezile care stau la bază! În acest sens conducerea unităţii medicale a făcut o plângere penală, urmând ca Poliţia să identifice identitatea persoanei care a lansat în spaţiul public această informaţie falsă. Atenţie!

Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false, cunoscând caracterul fals al acestora se pedepseşte cu închisoare conform articolului 404 din Codul Penal„, avertizează, pe Facebook, Primăria Mioveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *